Hoe volgt medisch centrum oost diabetespatiënten op?

We proberen op maat van de patiënt te werken, maar houden we ook rekening met de huidige kennis en wetenschap over het opvolgen van diabetes.

1: Eerste diagnose:
Meteen na de eerste diagnose, zullen we meestal aanraden om zoveel mogelijk informatie over diabetes in te winnen bij de diabeteseducator. Deze persoon kan je vertellen wat diabetes juist inhoudt, welke systemen van opvolging er bestaan in België en ook waar je allemaal recht op hebt. Parallel hiermee, zal er ook gestart worden met de medische opvolging aan de hand van nuchtere bloedcontroles bij onze verpleegkundige.

2: Verpleegkundige opvolging:
Dankzij de aanwezigheid van onze verpleegkundigen en de goede samenwerking tussen onze diëtist/diabeteseducator, wordt er een plan opgemaakt hoe de verdere opvolging zal gebeuren. We proberen aan de hand van verschillende parameters de evolutie van de suiker in je lichaam op te volgen.
In principe zal je minstens 2 tot 4 keer per jaar op consultatie komen.
Onze verpleegkundige zal bij iedere consultatie bloed afnemen om de suiker te controleren en je gewicht en medicatieschema opvolgen.
Gespreid over het jaar, gebeuren er ook extra onderzoeken. Zo kunnen we jouw gezondheid beter opvolgen en de nodige zaken gespreid over het jaar voor jou mee opvolgen. Dit gebeurt steeds onder het toeziend oog van je huisarts. Ook dit proberen we in samenwerking te doen met onze diabeteseducator.

Indien we merken dat er parameters minder goed zijn dan we gehoopt kan er beslist worden om andere hulpverleners bij in te schakelen. Dit kan gaan over extra consulten bij de diabeteseducator, afspraak bij podoloog, of naar een diabetesspecialist gaan.
Als er een aanpassing in je medicatie nodig is, gaan we aanraden om een afspraak bij de diabeteseducator/diëtist te maken. Zodat we in totaliteit voor je kunnen zorgen en je beter kunnen opvolgen.

Misschien vind je dit ook interessant…