Waar vind ik mijn geneesmiddelen terug?

Wanneer geneesmiddelen door de arts wordt voorgeschreven, komt het automatisch op jouw identiteitskaart te staan. Elke apotheker kan met jouw identiteitskaart nakijken welke voorschriften voorgeschreven zijn door alle artsen

Hoe kan ik zelf nakijken wat er nog op mijn paspoort staat? Dat kan via verschillende wegen.

Mijn gezondheid.be (nodig: computer, identiteitskaart en kaartlezer of Itsme-app)

Stap 1: surf naar www.mijngezondheid.belgie.be

Stap 2: klik op ‘openstaande medicatie voorschriften’.

Stap 3: kies uw digitale sleutel (kaartlezer, Itsme-app of helenacode) om aan te melden. Zo krijg je je voorschriften te zien.

Stap 4: In de rechterkolom kan je klikken op details van het voorschriftJe krijgt dan de barcode te zien. Er is een link naar de bijsluiter. Er is ook een knop reserveren bij de apotheek. Voorlopig werkt deze knop niet optimaal voor de apothekers. Indien je medicatie wenst te reserveren, raadpleeg je best de eigen website van je apotheker.

Mijn geneesmiddelen app (nodig: smartphone en itsme-app)

Stap 1: Download de app Mijn geneesmiddelen op je smartphone of surf naar www.mijngezondheid.belgie.be Dit vind je bij item: Mijn geneesmiddelen en open de Mijn geneesmiddelen app op je smartphone.

Stap 2: Gebruik Itsme om je aan te melden. Zo krijg je je voorschriften te zien.

Stap 3: Je kan op elk voorschrift verder doorklikkenJe krijgt dan de barcode te zien. Er is een link naar de bijsluiter. Er is ook een knop reserveren bij de apotheek. Voorlopig werkt deze knop niet optimaal voor de apothekers. Indien je medicatie wenst te reserveren, raadpleeg je best de eigen website van je apotheker!

Helena (nodig: account bij Helena, om deze aan te maken surf je naar: https://helena.care/)

Stap 1: Wacht tot je een bericht hebt ontvangen op je emailadres dat er nieuwe documenten op je Helena staan en klik in de mail op de link naar je nieuwe documenten.
of surf naar https://helena.care/ en  kies je  digitale sleutel (kaartlezer, Itsme-app) om aan te melden en ga naar documenten

Stap 2: Per voorschrift kan je zien of je medicijn al is opgehaald of nog geldig is.

(op dit ogenblik zijn er problemen bij Helena ivm ontvangen van voorschriften (1/07/2024)

Misschien vind je dit ook interessant…