Stap 1: Check je openstaande medicatie
Controleer op mijngezondheid.be bij het luik ‘mijn geneesmiddelen’ of je nog openstaande voorschriften hebt. Heb je geen voorschriften meer, dan is het misschien tijd voor een nieuwe controle bij onze verpleegkundige. We proberen zoveel mogelijk voldoende medicatie te voorzien tot de volgende controle. Welke controles wanneer nodig zijn, lees je hier. Afhankelijk van de richtlijnen is het voor sommige medicatie noodzakelijk dat je een afspraak bij de dokter of verpleegkundige maakt.
Stap 2: Vraag je herhaalrecepten bij voorkeur via mail.
· Via mail: Om zo min mogelijk fouten te maken en de telefoon te ontlasten, geven wij de voorkeur om de aanvraag per mail te ontvangen: herhaalrecept@mcoost.be. Je kan ook via onze website medicatie aanvragen via het contactformulier.
· Telefonisch: Je kan zeker ook je medicatie aanvragen, bij voorkeur in de namiddag. We merken dat vooral in de voormiddag de telefoonlijn stevig belast wordt met allerlei vragen. Het is uiteraard van groot belang dat als je ziek bent en een arts nodig hebt, ons daarvoor tijdig verwittigt zodat wij de tijd krijgen je attest voor werk/ school en de daarbij eventueel nodige voorschriften voor je kunnen klaarzetten op je eID. Het secretariaat bereidt dit voor, het is altijd een arts die dit moet afwerken. Druk toets 1 voor herhaalrecepten i.p.v. toets 3 (deze knop is voor medisch urgente zaken waarbij je dringend een arts nodig hebt).
· Briefje in de brievenbus: Aan de dokterspraktijk hangt een zwarte brievenbus tegen de buitenmuur. Hierin mag je je briefje met aanvraag voor medicatie steken. Het secretariaat maakt deze dagelijks leeg en geeft je aanvraag door aan de artsen. Vergeet niet je naam en achternaam duidelijk op het briefje te zetten.
Stap 3: Bundel je aanvraag
Herhaalvoorschriften proberen we steeds zoveel mogelijk te bundelen om onze werkdruk te verlagen. Zowel voor de belasting van het personeel en de artsen, maar zeker ook voor de belasting van de telefoon. Wist je dat we jaarvoorschriften kunnen maken, waarbij de vervaldatum automatisch aangepast wordt? Je hoeft niet meteen alle medicatie op te halen bij de apotheek. Het blijft op je paspoort staan tot de vervaldatum. Let op, soms zijn er controles nodig vooraleer we medicatie voor een heel jaar kunnen voorschrijven. Meer informatie lees je hier.
Stap 4: Geef ons de tijd om de medicatie in orde te brengen.
Herhaalrecepten zijn nooit dringend! We kunnen niet garanderen dat een aanvraag diezelfde dag op je eID staat
NB: Medicatie die je nog nooit genomen hebt of medicatie die je opnieuw wil opstarten, dien je bij voorkeur wel met de arts te bespreken en hierbij is eventueel een fysieke consultatie nodig. Deze kan ons secretariaat voor je inplannen.